Santral Seslendirme

05:43 Unknown 0 Comments

               İlk defa gidilen ya da ara sıra ziyaret edilen kurumsal firmaların, alışveriş merkezlerinin, mağazaların vs. bilgilendirme duyuruları çok önemlidir. Satış merkezleri zaman zaman avantajlı ürün, hizmet sunumu yapabilir. İnsanlar gittikleri ortamlarda avantaj paketlerinden haberdar olabilmek için bilgilendirilir. Bu tür bilgilendirmeler farklı şekillerde yapılabilir. Broşür basımı ve dağıtımı, büyük reklam panoları, santral seslendirmeleri bu bilgilendirme ve reklam türlerinden bazılarıdır. Reklam, büyük bir kitle hedeflenerek yapıldığında daha çok duyuya hitap etmesi ve dikkat çekici olması, reklamın amacına ulaşılmasını kolaylaştırır. Özellikle belli noktalarda toplanmış insan grupları var olduğunda, bu grubun dikkatini en çok çekecek reklam türü, santral seslendirmedir. İnsanlar normal akışında alışverişe devam ederken, dikkatlerini yüksek sesle farkındalık yaratan ve işitme frekanslarına girecek düzeyde bir sesle uyarılırlar. Bu uyarılar reklam amaçlıdır ve bu tür uyarılara santral seslendirme adı verilir.


               Santral seslendirmede hoş geldin mesajı, ürün veya hizmet tanıtımı, dönemsel sunulan fırsatlar, bilgilendirme veya uyarı mesajları vs. yayınlanabilmektedir. Bu reklam türünün en önemli amacı, anlık olarak ihtiyacı karşılamaktır. Genelde belli bir kayıttan verilen bu anonslar, zaman zaman anlık canlı bilgilendirmeler olarak da karşımıza çıkabilir. Örneğin bir süper markete girdiğimizde X markasının bir ürününde birkaç saatlik indirimler yapılır. Marka ürününü tanıtmak ve reklamını yapabilmek için sesini alışveriş yapmakta olan insanlara duyurmak ister. Bu noktada devreye daha evvel seslendirme yapılmış bir kayır devreye girer. Ya da o anda santralde görevli kişi, bu ürünün reklamını yapabilmek adına santral seslendirme yapar ve markanın/ürünün tanıtımı yapılmış olur. Santral seslendirme kayıtları seslendirme ajansları tarafından gerçekleştirilir. Seslendirme ajansları, kendi bünyesinde seslendirme sanatçıları bulundurur. Bu sanatçılar iş geldiği müddetçe anlaşma dahilinde gerekli anonsu kayıt altına alır ve ajansa teslim eder. Marka anonsu onayladıktan sonra satın alır ve gerekli mercilerde reklamını yapmaya başlar. Seslendirme ajansları seslendirme sanatçılarını belli eğitimlerden geçirdikten sonra kadrolu çalışanı olarak bünyesine dahil eder. Bu eğitimlerin içeriğine baktığımızda karşımıza ilk olarak diksiyon eğitimi çıkmaktadır. Santral seslendirme yapacak olan seslendirme sanatçısı, öncelikli olarak Türkçeyi hatasız ve akıcı olarak konuşmayı öğrenmelidir. Diksiyon eğitiminde de tam olarak bu amaca hizmet edecek eğitimler verilir. Bunun yanında tınısı kulağa hoş gelen insanlar seslendirme sanatına daha yatkın oldukları için ajanslar başvuruları ses değerlendirmesi yaparak değerlendirirler. Başvuran kişiler belli kriterlere uymadığı müddetçe seslendirmeye uygun görülmez ve reddedilirler. Santral seslendirme için bir başka kriter ise seslendirme sanatçısının iş deneyimleridir. Genelde ajanslar her ne kadar eğitim veriyor olsalar da daha evvel bu işi yapmış olan kişilerin başvurularına öncelik verirler. İşi hem daha kolay idame ettirmeleri hem de teorinin yanında pratiğe sahip olmaları, ortaya daha mükemmel işlerin çıkmasına olanak sağlamaktadır. Santral seslendirmelerine otobüs firmalarında yolculuk esnasında ve otogarda beklerken de sıklıkla rastlarız. Kalkacak otobüslerin bilgilendirme mesajları, yolculara yapılması gereken uyarılar genelde otogarda yapılır. Yolculuğa çıkıldığı andan itibaren de otobüste bulunan görevli –muavin- yolculuk esnasında yapılması ve yapılmaması gerekenler hakkında, otobüsün yönü konusunda ve servis zamanlarında çeşitli bilgilendirmeler yapar. Bu bilgilendirmeler kayıtan yapılıyorsa, santral seslendirme kullanılmış demektir.


               Santral seslendirme özellikle geniş kitlelere anlık hitap etme ve duyuru yapabilme şansını sunar. Bu reklam, tanıtım ve bilgilendirme türü olarak karşımıza çıkar ve insanların dikkatini rahatlıkla çekebilir. Santral seslendirme işini günümüzde meslek edinmiş olan pek çok insan bulunmaktadır. Bu mesleği edinen insanlar ajanslarda rahatlıkla iş bulabilmektedirler. 

               Film Seslendirme 'nin sizlere sunduğu bu hizmetlerden yararlanmak için bizimle iletişime geçmeniz yeterlidir.

0 yorum: